Profil și misiune
Centrul de dialog și cultură Friedrich Teutsch al Bisericii Evanghelice C.A. din România (BECAR) există din 2003 în fostul orfelinat evanghelic din Sibiu de lângă Biserica Sfântul Ioan, cu misiunea de a păstra moștenirea culturală a bisericii noastre și de a o face rodnică pentru comunitate.
Discutarea temelor culturale și a problemelor sociale în mediul intercultural, creștin-ecumenic din Transilvania este o preocupare a Centrului de dialog al Bisericii Evanghelice C.A. din România. Într-o abordare multi-perspectivă a problemelor prezentului, ne inspirăm și din comorile trecutului. Moștenirea culturală este o comoară pe care fiecare generație trebuie să o redescopere, să și-o însușească și să o interpreteze pentru ea însăși. Centrul de dialog și cultură Friedrich Teutsch se concentrează, prin urmare, pe mai multe întâlniri: a oamenilor unii cu alții, cu Dumnezeu și lumea Sa – cu trecutul și viitorul, cu cei proprii și cu cei străini, cu știința și arta, într-un mediu profan și sacru.
A păstra – a educa – a pune în mișcare este motto-ul centrului de dialog.
Oferte: Cercetare în Arhiva Centrală BECAR, vizite ghidate în Muzeul Bisericesc, expoziții speciale, conferințe, concerte.
Casa Teutsch editează seria de publicații Miscellanea ecclesiastica și este în contact cu instituții partenere din țară și din străinătate.
Echipa
Personalul nostru se implică în mod constant în îndeplinirea sarcinilor și în dezvoltarea casei:
- Activitate culturală și relații publice: dr. Gerhild Rudolf, director al Teutsch-Haus.
- Muzeu și bunuri culturale materiale: coordonatoarea muzeului Heidrun König, custodele muzeului Peter Mihai.
- Arhiva și Biblioteca Centrală: arhivist Monica Vlaicu, arhivist Monica Rus, arhivist și documentarist dr. András Bándi, magazionerul Adrian Morar și bibliotecarul voluntar Friedrich Philippi.
- Serviciu administrativ și tehnic: director tehnic Hans-Jürgen Binder, administrator Dumitru Hadăr, personal curățenie Elisabeta Hadăr.