Parteneri

Librăria-cafenea Erasmus

La parterul Casei Teutsch vizitatorii sunt întâmpinaţi de prietenoasa şi bine dotata librărie-cafenea Erasmus. Dacă vremea este frumoasă vă aşteaptă şi o terasă în curtea înverzită a complexului. Librăria este specializată pe cărţi din şi despre Transilvania şi România în general, dar oferă în plus atât cărţi pentru copii şi elevi cât şi beletristică modernă în limbile germană, română şi engleză.

Librăria-cafenea îşi îndeplineşte excelent misiunea de a atrage vizitatori în Casa Teutsch. Ea este unul dintre puţinele locuri din Sibiu unde şi familiile cu copii mici şi persoanele cu dizabilităţi se simt într-adevăr binevenite. În perioada caldă, curtea interioară cu terasă şi teren de joacă este plină de viaţă. Parteneriatul dintre librăria Erasmus şi Centrul de dialog se concretizează şi în organizarea în comun a unor evenimente ca de exemplu prezentări de carte şi mese rotunde cu autori contemporani.

www.buechercafe.ro

Centrul de Cercetare Ecumenică Sibiu (CCES)

În Casa Teutsch îşi are sediul şi Centrul de Cercetare Ecumenică Sibiu, un proiect comun al Facultăţii de teologie ortodoxă şi al Departamentului de teologie protestantă din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. Centrul de Cercetare editează cărţi de specialitate privind ecumenismul şi dialogul între Biserici şi o revistă de specialitate care apare de trei ori pe an. Centrul de Cercetare Ecumenică dispune de o importantă bibliotecă accesibilă publicului interesat (luni-vineri, orele 9-17) şi oferă informaţii de actualitate prin intermediul paginei www.ecum.ro

Proiect UE Erasmus+

„Spaţii sacrale ca locuri memoriale Europene: dezvoltarea potenţialului şi consolidarea competenţelor” – Acesta este titlul proiectului nostru, desfăşurat în perioada 1.09.2015–1.09.2017 în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene, prin care zece instituţii partenere din Germania, Austria, Cehia, Italia, Lituania, Olanda, Polonia şi România se implică în procesul de găsire a unor soluţii de perspectivă pentru patrimoniul religios construit în Europa prin elaborarea de concepte inovatoare cu scop educaţional.

Partenerii şi-au propus să aducă în conştiinţa publică spaţiile sacrale ca un capital cultural. În mod exemplar, spaţiile sacrale desemnate vor fi „locuri memoriale Europene“ care întruchipează specific cultura europeană şi locală, dat fiind că împortanţa acestor lăcaşe depăşeşte pe cea de cult şi pe cea turistică. Pornind de la convingerea că un potenţial major al spaţiilor sacrale sunt oamenii care se implică la faţa locului, partenerii de proiect doresc să stimuleze percepţia publică a patrimoniului prin educaţie.

Proiectul doreşte să întărească structurile societăţii civile şi va contribui pe termen lung la dezvoltarea culturii memoriale europene.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.